هرس یکی از اعمالی است که منافع بیشماری برای درختان میوه دارد عمر درختان طولانی شده ، میوه ها مرغوب و میزان باردهی آنها زیاد می گردد دوام شاخه ها در مقابل حوادث جوی زیادتر و چیدن میوه ها و سمپاشی سهل تر انجام می شود . نتیجه کلی که از هرس عاید می گردد این است که مقداری از شاخه های زاید حذف شده و شاخه های باقیمانده با نیروی بیشتری رشد نموده و قطور و طویل می شوند .


در نقاطی که زمستان سرد دارند باید در فصل پاییز هرس را انجام نداد زیرا سر شاخه ها و جوانه شروع به رشد کرده و با رسیدن آن متوقف و در نتیجه ضعیف شده یا سرما آنها را خواهد زد . همان طور که فوقا" ذکر شد سیستم پاکوتاه در درختان میوه برای برداشت میوه و سمپاشی سهل تر صورت می گیرد لذا گونه های بلند را با انجام عمل هرس می توانیم پاکوتاه سازیم .

گا نیز از نظر بیولوژیکی گیاهی آلت تولی مثل نبات است و بذر و میوه تولید می نماید و چانچه در هرس به موقع درختان غفلت شود گل های بیش از حد از کیفیت و مرغوبیت محصول خواهد کاست و ضمنا" مقداری از شیره درخت که برای مصرف شاخه ها ، بخصوص شاخه های بار دهنده سال بعد باید برسد از بین می رود .

ذکر این نکته واجب است که نباید شاخه های باردهنده بی رویه قطع شوند زیرا موجب نقصان محصول خواهد شد .

عمر درخت در اثر هرس مناسب بیشتر می شود و درخت هلو که رشد زیادی دارد چنانچه توجه کافی به هرس آن شود عمر آن حتی از 10 تا 12 سال به 18 تا 20 سال هم می رسد . بهترین موقع هرس هنگامی است که خطر سرمای زمستان و یخبندان مرتفع شده باشد و می توان ان هرس را تا شروع بزرگ شدن جوانه ها انجام داد . همان طور که بیان شد امر هرس بسیار مهم است و کساتی که در این امر تبحری ندارند بخصوص در باغات بزرگ و انتفاعی باید از متخصصین این فن استفاده نمایند در غیر این صورت درخت از فرم طبیعی خارج شده و حتی شاخه های باردهنده بوسیله اشخاص ناوارد قطع شده و صاحبان باغ با نقصان محصول مواجه خواهند شد . درختان مسن را که باردهی آنها نقصان پیدا نموده می توان با عمل هرس مناسب که شاخه های جوان  در آن تولید می گردد فعالیت ریشه و باردهی درخت را زیادتر نموده و به طور کلی باید شاخه های ضعیف را قبل از انتها قطع نموده تا شاخه های جوان بعداً در روی آنها ظاهر گردند .

هرس خود میوه برای باغداران از نظر درشتی و به طور کلی مرغوبیت جنس کمکی موثر است زیرا در موقعی که میوه ها حداقل به اندازه یک فندق هستند و روی شاخه ها بیش از حد معمول قرار دارند می توانند آتها را با دقت و تناسب از روی شاخه ها کم کنند این عمل همان طور که گفته شد مرغوبیت میوه را در همان فصل و رشد شاخه های باردهنده سال بعد را تضمین بیشتری می نماید .